Wetsuit

U bevindt zich hier: Home» Wetsuit
In Nederland is een wetsuit vrijwel onmisbaar om het water op te gaan. Zelfs in de zomer kunt u soms niet zonder een wetsuit. Wilt u ook wetsuit aanschaffen? Bekijk het aanbod van Watersportline in onze online watersportwinkel. Hier vindt u een groot aantal wetsuits!

Waarom een wetsuit
Een wetsuit zorgt er voor dat uw lichaam warm blijft. Hoe dit werkt? Een wetsuit is een pak dat strak om het lichaam zit. Hierdoor kan er slechts een dun laagje water tussen het lichaam en het wetsuit komen. Dit laagje water wordt door lichaamstemperatuur verwarmd, zodat het niet koud aanvoelt. Tegelijkertijd isoleert het pak het lichaam op die manier prima.

Een wetsuit moet daarom strak om je lichaam zitten. Te strak is niet goed, maar door het gebruik van het wetsuit wordt het pak wel iets ruimer. Houd hier goed rekening mee wanneer u een wetsuit aan gaat schaffen.

Aanbod wetsuits Watersportline
Er zijn verschillende soorten wetsuits. Een shorty heeft bijvoorbeeld korte pijpjes en mouwtjes. Een shortarm heeft korte mouwen en lange pijpen. In een drysuit komt helemaal geen water. De bewegingsvrijheid is hier echter klein. Ten slotte zijn er ook nog full suits. Deze full suits vindt u onder andere bij ons in het assortiment. De wetsuits zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Bekijk ons volledige aanbod wetsuits en bestel direct!

Wetsuit tips
Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw wetsuit is het belangrijk om uw wetsuit goed te onderhouden. Watersportline geeft u een aantal tips, waardoor uw wetsuit langer mee gaat:
 
-     Spoel uw wetsuit altijd goed uit na gebruik. Zeker wanneer u het pak in zout water
      heeft gedragen is het belangrijk om het zout er af te spoelen.
-     Hang uw wetsuit niet op om te laten drogen. Hierdoor rekt uw pak uit. Het is beter om het
      wetsuit ergens overheen te hangen.
-     Houd er bij het drogen ook rekening mee dat het wetsuit niet in de zon ligt. Dit tast uw
      wetsuit aan.
 
Wilt u nog meer weten over één van onze wetsuits? Neem contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag!