Reddingsvesten

U bevindt zich hier: Home» Reddingsvesten
Veiligheid op het water is erg belangrijk. Door te kiezen voor een goed reddingsvest, vergroot u uw veiligheid aanzienlijk. Watersportline heeft een uitgebreid assortiment reddingsvesten.
 
Verschillende typen reddingsvesten
Het type reddingsvest dat u nodig heeft, hangt van verschillende factoren af. Ten eerste is het belangrijk of u een geoefend zwemmer bent of niet. Ook het type vaargebied bepaalt welke soort reddingsvest u nodig heeft. Wanneer u vaak op open zee of open water vaart, heeft u een reddingsvest met een hoger drijfvermogen nodig, dan wanneer u alleen op binnenwater of beschut water vaart. Tot slot is het van belang wat voor een soort kleding u draagt. Wanneer u veel beschermende kleding draagt, bijvoorbeeld tijdens activiteiten op open zee, heeft u een reddingsvest nodig met een hogere normering.
 
N Normeringen
De drijfkracht van een reddingsvest wordt uitgedrukt in een N normering. De N staat voor Newton waarde. Deze N normering bestaat uit de volgende categorieŰn.
  • 50 N: Reddingsvesten die geschikt zijn voor goede zwemmers in beschut water of binnenwater.
  • 100 N: Reddingsvesten voor volwassenen en kinderen in beschut water of binnenwater.
  • 150 N: Reddingsvesten voor alle soorten zwemmers. Dit soort vesten is veilig bij bewusteloosheid, maar dit is beperkt als er zware kleding wordt gedragen. 
  • 275 N: Dit is het zwaarste soort reddingsvest en geschikt voor op open zee of onder zware omstandigheden. Dit reddingsvest is ook geschikt wanneer er zware kleding wordt gedragen en in bijna alle gevallen veilig bij bewusteloosheid.
 
Veiligheid aan boord
Bij Watersportline hebben we een uitgebreide kennis en expertise over veiligheid aan boord. U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment veiligheidsartikelen, zoals reddingsvesten, maar ook voor reddingsboeien, reddingsvlotten en veiligheidslijnen.